Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 315 bestuurders gecontroleerd. 309 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hij kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Inhouding voertuig
Eén voertuig werd ingehouden omdat de bestuurder er mee reed tijdens de periode van onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs.

Inbraken
Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone. De zone zette zeven personeelsleden en een stagiare in bij deze actie.